Den perfekta resan, hur hittar man den?

Vad vore julen utan julklappar under granen? Och vad vore ett nytt år utan inplanerade resor? Ni vet förr i världen gick man till resebyråerna och hämta stora kataloger som man satt och bläddrade i. En handfull mängd bilder och några rader text var allt man hade och gå på när man skulle välja destination och hotell. Jaha, är Kreta ett bra ställe för oss? Nä, vi kanske ska ta en weekend till Milano istället? Nä, det kan vi inte, för det finns inte med i katalogerna!

Snacka om att resebyråerna hade en bra sits då. Nu har de det desto tuffare. Varför ska vi betala en mellanhand för något vi kan göra bättre själv. För i ärlighetens namn är det inte alltid så att resebyrån väljer ut de bästa destinationerna och hotellen. De väljer förstås sådant som de kan tjäna mycket pengar på.

Frågan är vad som händer när resebyråerna går under. Kanske får vi se en ny variant av resebokare som vi faktiskt vill betala för de är duktiga på att nosa reda på bra och unika hotell och få fatt i billiga flygbiljetter. Den typen av service kommer inte att äga något själv, utan enbart fungera som en slags konsulttjänst till oss privatpersoner som suktar efter den perfekta resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar