3 öar att besöka i sommar

Det finns ju en och annan ö att besöka i Medelhavet och i Atlanten. Här kommer tre tips på härliga öar att besöka i sommar.

Madeira, Portugal
Madeira är en av Europas äldsta turistdestinationer och tusentals turister återvänder år efter år. Varför? För att Madeira bjuder på ett behagligt klimat året runt och en underbar flora och fauna. Dessutom är Madeira praktiskt taget fritt från kriminalitet och ett av de säkraste semestermålen i världen! Missa inte ett par dagar i den charmiga huvudorten Funchal.

Mallorca, Spanien
Mallorca har mycket mer att erbjuda än stränder och soligt väder. Ön har också ett rikt kulturliv, gott om historiska platser, museer och intressanta aktiviteter. Dessutom finns det så många byar på Mallorca att du utan tvekan kommer att hitta din favorit. Du gör klokt i att undvika platser som Magaluf och istället söka dig till de mindre byarna.

Santorini, Grekland
Santorini skapades av ett vulkanutbrott 1500 f.kr. På grund av detta erbjuder ön ett mångsidigt landskap med å ena sidan branta mörka klippformationer och å andra sidan stränder och små vita byar. En del tycker att Santorini är en turistfälla, men som på många platser gäller det bara att anstränga sig lite för att hitta det genuina. En sak som är odiskutabel är iallafall hur vacker ön är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar