Split, Skiathos och Karpathos

En annorlunda resrutt som kanske inte var och varannan turist tänker sig är att blanda och ge mellan Kroatien och Grekland. Det har ju länge varit populärt att båtluffa i Grekland, men varför nöja sig med en skärgård, när man kan få två.

Om man börjar sin resa i Split i Kroatien så kan man som första etapp ge sig ut i skärgården utanför och uppleva alla vackra öar. När man är nöjd med Kroatien kan man fortsätta i Grekland.

Grekland har ju en nästan förlamande stor skärgård med en rad olika öar att välja på. Så hur ska man då veta vart man ska åka? Två tips som garanterat inte kommer att göra dig besviken är Karpathos och Skiathos. Båda är vackra öar med många fina stränder och mysiga byar att besöka.

Genom att kombinera Grekland och Kroatien får man också smaka mat från båda ländernas kök. Även om det finns likheter så finns det också stora skillnader. Grekland är ju kända för sin Souvlaki som ju är grillspett, något som finns i Kroatien också, men det är något grekerna gör som gör att det smakar allra bäst i just Grekland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar